Waarom Harmsen?

Electro kabelBedrijven die op zoek zijn naar een dynamisch en flexibele kabelleverancier zijn bij Harmsen Kabel Import aan het juiste adres. Met 20 jaar ervaring en de korte lijnen binnen ons bedrijf kunnen we snel handelen en inspelen op de veranderingen in de markt. Vandaar ons motto “Denken in oplossingen!”

Onze fabrieken hebben al vele jaren een goede staat van dienst als het gaat om het waarborgen van de juiste kwaliteit en de daarbij behorende certificering. Mede hierdoor bestaat ons assortiment uit een compleet pakket kabel van een goede kwaliteit tegen een marktconforme prijs.

Wij zijn altijd op zoek naar productie en/of assemblage bedrijven uit verschillende branches. Onze grootste kracht is partijen bij elkaar brengen. Als wij een eind product afleveren aan onze klant is het meestal geen standaard stukje kabel meer, maar heeft dit stuk kabel al vele stations doorlopen.

Terug in de tijd

overonsHet begon allemaal in 1939 toen de heer G. Harmsen een accu-laadstation en installatiebedrijf genaamd Harmsen Elektro Elektronica oprichtte. Na de oorlogsjaren werd dit al snel uitgebreid met een detailhandel en Tv-reparatiebedrijf.

De naam Harmsen is in de jaren daarna uitgegroeid tot een algemeen begrip in Hengelo en omstreken. Het motto van Harmsen was “de producten die je verkoopt moeten wij zelf in onze werkplaats kunnen repareren”. Men stond dus technisch 100% achter hun assortiment.

In 1996 is er een nieuwe tak ontstaan, genaamd Harmsen Kabel Import, daar werd de focus gelegd op het importeren van kabels en aansluitsnoeren. Bijna 20 jaar en 3 generaties later staan kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en service nog steeds hoog in het vaandel.